1. Hülye módon többször írok ide akkor, amikor valami nyűgöm van, mint akkor, amikor minden rendben. Szóval most írok: minden rendben van, minden szép és minden jó!:) Ne aggódjon senki, nem ettek meg a cápák, sem a vaddisznók, bár egy kutya megkergetett amikor bicikliztem... De szerencsére lassan gyorsult:D

2. Egyre melegszik az idő, főleg a tengerparton lehet ezt érezni, mert itt fent a hegyen nem olyan vészes. Mindenesetre már egyértelműen barnultam (a lábam iiiis!!!:) ), egyre többször veszek fel rövidnadrágot vagy szoknyát, és a napszemüvegem is mindig a táskámban van... Szóval azt hiszem közeledik a nyár.

3. Egyik este sikerült messzire szakadt Bernikémmel beszélgetnem skype-on, jól kitárgyaltuk, hogy sem az angolok, sem a franciák nem komplettek teljesen ha kajáról van szó.:) Merthogy itt pl. mindig mindenki édeset eszik reggelire, gabonapehely, csokis süti, joghurt, édes kekszek, lekváros kenyér, stb. Namármost, ez nekem is tetszett egy ideig (mivel sajnos nem vetem meg az édességet), na de mostanra már azért ennék egy olyan dolgot, mint felvágottas kenyér, vaaagy tükörtojás, vaaaagy tulajdonképpen bármi, ami nem édes. De ez itt lehetetlen, és mint megtudtam, Angliában sem gyakori az a bizonyos "angol reggeli", ott is édesen kezdik a napot:)

4. Tegnap vásárolni voltunk anyukával, és ott is megfigyeltem, hogy oké, hogy sok zöldséget vesz, de mellé egy csomó kekszet, csokis izéket, gabonapelyhet, szóval édes rágcsálnivalót. Ja meg kb. nulla felvágottat... Múltkor én vettem egy kis selyemsonkát, azt is kb csak én ettem... Pedig van egy csomó szalámijuk meg minden, nem tudom azt mikor eszik. Illetve tudom, mert az általam hozott túristaszalámit 'apéritif'-ként ették meg, tehát pl. vacsi előtt elnyammogtak belőle egy darabot. A hülyék... Pedig egy nagy szelet vajas kenyérre rápakolva, kis trapistasajttal meg paprikával a tetején mennyivel finomabb lett volna! Na mindegy. Azért szerintem meglepődnének az itteniek egy nálunk töltött reggelin vagy vacsorán:D És ami a legnagyobb baj: még túrójuk sincs!!!

5. Mivel már van idelent tv-m, 18 csatornával (amiből 18 francia nyelvű természetesen), ezért néha azt is bekapcsolom. Eddig kb háromszor néztem viszonylag intenzívem: ebből egyszer magyarul beszéltek benne! (idős nénik meséltek arról, hogy '56 előtt nem lehetett igazi kávét kapni, meg ilyenek) Furcsán jó volt magyar beszédet hallani a tévéből!:) A másik alkalommal a 'How I Met Your Mother' (Comedy Centralos népeknek: "Így jártam anyátokkal") ment, amivel kapcsolatban Eszti már figyelmeztette a francia csoportot, hogy iszonyat pocsék a szinkron, ne nézzük. Hát szerintem: még annál is pocsékabb! Egyáltalán nem találták el sem a hangokat, sem a stílust... Vagy nem tudom. Nem értek azért mindent belőle, szóval lehet, hogy szó szerint azt mondja amit kell, de valahogy mégis iszonyatrossz. Tehát senki ne nézzen francia szinkronnal How I Met Your Mother-t.

6. Isteni dolog a finom fehér homokos part, viszont utána 4 napig mindenhol azt a finom fehér homokot találod majd... (Táska, papírzsepis zacsi, pénztárca, nadrágzseb, stb.) Szóval minden jóban van valami rossz is:)

7. Ja és bár igen, közeledik a nyár, de a víz nekem még mindig iszonyat hideg... Múltkor Vendula (a cseh lány) belement, de nagyjából 8 másodpercig bírta. Én meg csak a partról fényképeztem őt:) Na de mire Zoli jön, rá fogom venni magam és belemegyek! Sőt, már lehet előtte is edzek majd, hogy ne akkor kapjak szívrohamot:)

8. Mindig úgy gondoltam, hogy nekem majd sok gyerekem lesz ( biztos közrejátszott ebben a Hetedik mennyország c. sorozat, amit olyan lelkesen néztem:), de kezdem magam meggondolni... :) Két gyerek is olyan zajjal/felfordulással/hisztivel tud járni, hogy lehet, hogy nekem annyi is elég lesz:)

9. Milyen dolog az már, hogy senki nem kommentel nekem (kivéve Qkacka, akinek itt is köszi!:) ) sem ide, sem a képekhez!? Ejnye-bejnye...

10. Most megyek a partra!

A bejegyzés trackback címe:

https://ofcorse.blog.hu/api/trackback/id/tr572903204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gozoneszter 2011.05.14. 19:02:10

Azt hittem elég lájkolni a képeket :D
Mindenesetre a kommentek helyett lelkesen követlek, írj, írj! :)

(Ami a meg a himym-t illeti: ugye-ugye hogy megmondtam? :D Ka-taszt-ró-fa. És nem, nem mondják pontosan azt, amit kellene, még a fordítás sem jó egy csomó helyen... :S)

kuuukac 2011.05.14. 21:02:47

én meg ha kommentelek,szinte sose reagálsz vissza,uh lassan má énse kommentelek...bár imlnt a nevem emlitése uj erökkel töltött fel, mijáuuu vauuuu, szal lehet h mégis folytatom, mert mint tudjuk,imádok okoskodni :))))

kuuukac 2011.05.14. 21:03:28

meg az én dógaimra se kommentelel sohaseneeeem:(((((((((((((((((((

Noémie 2011.05.14. 21:22:10

@gozoneszter: A lájkolásnak is örülök!:)Meg annak is, hogy olvasol!:)
Írok, írok, mindig amikor van miről. Szóval nem gyakran :D
A HIMYM tényleg kiakasztott... most kénytelen leszek online nézni pár részt angolul, hogy visszaálljon a lelki egyensúlyom:D

Noémie 2011.05.14. 21:23:39

@kuuukac: A vádat elutasítom, szoktam neked válaszolni! Jó, lehet, hogy nem mindig, de azért mert máshol is beszélünk és akkor már nem aktuális a dolog:)Majd gyakrabban említelek, ha ez ennyire nagy hatással van rád! Ugye milyen nagyonjófejcukizsiráf vagyok?:D

kuuukac 2011.05.14. 22:15:20

@Noémie: erre majd válaszolok ha látom a kommentjeidet :)))))
amugy meg tudddoooood,h félig mindig csak viccelek:)
és tulajdonképpen alapvetöen nagyonjofej
cukizsiráf vagy :))))

lelkesamatör 2011.05.29. 21:09:30

Szia!

Dani vagyok! Nem bírtam ki, hogy ne írjak ide, ha már megkaptam, hogy ejnye-bejnye:)Figyelemmel követem ám a blogot,és tök jó:) Örülök, hogy jól érzed magadat többnyire. Skype-on mi is dumálhatnánk, ha egyszer csak ráérsz:)

Noémie 2011.05.30. 11:46:40

@lelkesamatör: Sziaaa!:) Örülök, hogy írtál!:) Pedig sztem nem is ejnyebejnyéztem meg semmi!:) Mindjárt belehúzok ám a blogírásba, mert kicsit hanyagoltam mostanában. Skype-on meg megkereslek, mert eddig pl nem is tudtam, hogy fent vagy!! De most már nem menekülsz!:):):)
süti beállítások módosítása